• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Rozjeli jsme se pořídit pro Vás nové snímky chat a chalup v Beskydech a na Valašsku.

úvodní foto
Publikováno 23. 10. 2016

Na portále ZARS najdete širokou nabídku nejrůznějších chat a chalup k pronajmutí za ceny přímo od majitele. Abychom udrželi náš vysoký standard, klademe velký důraz na kvalitu služeb a zákaznický servis. Pravidelně navštěvujeme, kontrolujeme a vylepšujeme objekty, kde můžete strávit Vaši dovolenou hezky česky. V září jsme byli zkontrolovat chaty a chalupy z naší nabídky umístěné v krásném přírodním prostředí Beskyd a Valašska a všechny Vám můžeme opravdu vřele doporučit. Nově pořízené fotografie naleznete v prezentaci objektu na webu Zars.

Kateřinice

Chata pro 8 osob se nachází na samotě u lesa, v Kateřinicích, která byla vyhlášená vecnicí roku 2014. Díky své poloze v malebném údolí Hostýnských vrchů nabízí mnoho příležitostí k rekreaci a turistice. K chatě náleží neoplocený pozemek s posezením a krbem. Na své si přijdou příznivci sportu, koupání i milovníci lidové architektury a rázovité valašské krajiny. K zapůjčení jsou tři horská kola.

Doporučujeme navštívit sirné prameny pod vrcholem Ojičná nedaleko Kateřinic. Sirné vody na východní Moravě jsou vázány na specifické geologické podloží, kterému se říká karpatský flyš. Lesníci v roce 2007 původní přirozený vývěr, kde se váleli divočáci, zachytili do zděné jímky s trubkou a zakryli jej dřevěným přístřeškem. Díky lesníkům tak můžete ochutnat zdejší pramen, voda je velmi chutná, jen se nenechte zastrašit intenzivním zápachem. Další prameny Vás čekají v lázeňském meště Luhačovice s malebnou architekturou, kde vyvěrá 16 hydrouhličitanochlorido-sodných kyselek. Každou hodinu se na povrch dostává 15 tisíc litrů minerální vody. Nejznámější prameny, tvořící často cíl mnoha vycházek a povinnou zastávku lázeňských hostů, jsou Vincentka, Aloiska, Ottoka, Pramen Dr. Šťastného a Sv. Josefa.

Valašská Senice

Klid a krásná příroda Valašska i říčka Senice jsou balzámem na spěch a stres. Zákoutí senických samot s rozkvetlými hrušněmi a jabloněmi připomínají tvář Valašska z dob dávno minulých. Zvlněné kopce s pasoucími se stády krav a ovcí zvou k procházkám. V létě můžete posedět na zahradě u krbu. Děti ocení dětské brouzdaliště a houpačku. Chata na úplné samotě nabízí ubytování až pro 13 osob. U majitele možno zakoupit ovčí sýr, med a slivovici. V blízkosti se nachází salaš s ovcemi.

Poznávat kraj můžete i na cykloturistických výletech, kola jsou k zapůjčení. V zime zde naleznete výborné podmínky pro lyžování i sáňkování. K turistickým cílům, které jsme ještě nezmínili patří Hrad Brumov, muzeum Valškých Klobouků a z přírodních krás jen 2 km vzdálené Pulčínské skály v národní přírodní rezervaci. Skalní labyrint je zde největší na Moravě. Asi 3 km od Pulčína se nachází vesnice Lidečko, kde jakoby ze země vystupuje rozpraskaná pískovcová deska zvaná Čertovy skály. Podle pověsti zde čert prohrál sázku, kdy měl za úkol přehradit údolí skalní stěnou do ranního kuropění, ale prohrál ji a tak stěna zůstala nedokončena.

 

Uhliska

Cenově velmi výhodná chalupa pro 6 osob umístěná na polosamotě na louce u lesa, s dechberoucím výhledem na panorama Beskyd. Prostorná chalupa s posezením na zahradě je výborná pro skupinu aktivních lidí, kteří odsud mohou podnikat výlety do nádherného přírodního okolí. Dovolenou si zde užijete hezky česky, tak jako mnozí před Vámi, kteří pějí chválu na příjemou paní majitelku a dokonalou přírodu. Nejen v zimě je krásný výlet do 10 km vzdáleného letoviska Pustevny se sedačkovou lanovkou. Na další výhled se vydejte na 1129 m vysokou horu Radhošť, kde prý míval posvátné sídlo bůh pohostinnosti, plodnosti a úrody Radegast. Podle legendy nechali jeho modlu na vrcholu hory zbořit Konstantin a Metoděj po svém příchodu na Velkou Moravu, kdy v šedesátých letech 9. století údajně na Radhošť zavítali. Říká se, že jeho modla byla uložena v podzemním chrámu. Možná v jedné z puklin na hoře. Nejznámější je jeskyně Volařka ležící na svahu hřebenu asi 200 metrů jižně od vrcholu u cesty do Rožnova pod Radhoštěm. Kolmá jáma je 2 m široká a 3 m hluboká.

Už se vidíte, jak si užíváte dovolenou na jedné z výše uvedených chat? Objednejte si dovolenou LÉTO 2017 s předstihem a využijte hned tří výhod - do konce roku zaplatíte zálohu pouze 10%, vyberete si z atraktivní nabídky ještě volných nejoblíbenějších chat a chalup, dovolenou můžete svým blízkým věnovat k vánocům. Požadavek na zálohu 10% napište do objednávky pobytu.

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje