• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Nejlepší lyžařská střediska pro rodiny s dětmi

úvodní foto
Publikováno 26. 11. 2016

Zima je za dveřmi, přichází čas zimních radovánek a některé ski areály už jsou v provozu. Víte, kam letos s dětmi vyrazíte vy? Ať už se rozhodnete dát děti do lyžařské školky nebo je učíte sami. V našem článku najdete ta nejlepší lyžařská střediska uzpůsobená pro rodiny s dětmi na Lipně, v Jeseníkách a v Beskydech.

Ski areál Lipno

Je ideální pro malé i velké, svahy jsou velice mírné a všude kolem spousta zábavy. Čeká na Vás 11,1 km sjezdovek, 3 velmi pohodné sedačkové lanovky a pro děti Fox park s třemi jezdícími koberci zcela zdarma! Parkování a skibus také zdarma. Dospěláci mohou dát děti do lyžařské školy užít si snowpark, skicrossovou dráhu nebo měřený slalom. Večerní lyžování je také pro malé i velké, děti mohou sáňkovat ve Fox parku a dospělí lyžovat na nejdelší večerní sjezdovce. Nebo si to mohou malí a velcí libovolně prohodit. Samozřejmě tu najdete veškeré služby na jednom místě jako půjčovnu lyží, sportovní obchod, skiservis, úschovnu a restauraci. 

Letošní novinkou jsou příměstské lyžařské soboty, plné zábavy, her a soutěží. Své děti můžete svěřit do péče našich profesionálních instruktorů. Kurzy jsou určeny dětem od 7-15 let, ráno dítě odevzdáte v Českém Krumlově nebo v Českých Budějovicích, užijete si den volna a dítě se Vám vrátí nadšené. Cena celého kurzu je 4 900,-Kč a zahrnuje celodenní skipas, výuku s instruktorem, dozor a dopravu.

V areálu Lipna si užijete zábavu i když zrovna neholdujete lyžím. Na zamrzlém Lipně se bruslí o sto šest, na šesti metrech široké upravované dráze, která je dlouhá jedenáct kilometrů. Brusle si zde půjčíte od 86 Kč. Vydat se můžete na Stezku v korunách stromů, do zábavního centra Hopsárium, do Aquaworldu nebo třeba na procházku za Obrrybou. Na Lipně nezapomínají ani na běžkaře se 40 km strojově upravovanými tratěmi. Zajímavostí jsou animační programy pro děti i dospělé. Procházky s maskotem lišákem, hledání pokladu, plnění úkolů, hry, zábava i informace o horské službě. Při rezervaci online ušetříte 15%. Nákup online se vyplatí i u online skipasu, získáte tak slevu 5%. Nejvíce můžete ušetřit když se do 30.11. zúčastníte soutěže o 100 volných skipasů. Stačí vyplnit formulář na webu. 

Ubytování doporučujeme přímo v Lipně nad Vltavou. Například v luxusním rekreačním domě.  

Užijte si báječnou dovolenou nebo jen víkend v rekreačním domě přímo v Lipně nad Vltavou. Komfortní ubytování v nových, plně zařízených apartmánových domech v Lipně nad Vltavou, v těsném dosahu všech atrakcí, které Lipno poskytuje a přesto v klidné části této oblíbené destinace. Přímo z oken domů vidíte na jezero Lipno, sjezdovku Skiareál Lipno a Stezku korunami stromů. Apartmánové domy se nachází ve vilovém parku Residence Lipno, přímo nad Adventure Golfem a Amenity Lipno, kde se dá trávit čas i v případě nepříznivého počasí. Je zde restaurace, wellness, fitness, bowling, lezecká stěna, golfový trenažer, squash. V zimě zde zastavuje skibus a jediná zastávka vás dělí přímo od sjezdovky a bobové dráhy. 

Apartmánová zateplená chatka

Lyžování je nedaleko pouhých 400 m. Chaty se skládají z obýváku se dvěma lůžky a kuchyňským koutem, z ložnice se dvěma lůžky. K vybavení dále patří sociální zařízení a předsíňka. Každá apartmánová chatka má také terasu. Lokalita kolem rezidence je velmi příjemná, jelikož je v klidné oblasti Lipna nad Vltavou poblíž lesa, avšak nedaleko centra, kde se nachází aquapark, hopsárium, restaurace, kavárny, půjčovny kol, lyží, loděk, prodejna potravin, lékárna atd.

 

Ski areál Kouty v Jeseníkách

Největší ski areál na Moravě, první 6-ti sedačková lanovka v České republice a nejširší sjezdovky (50 m), které jsou ideální pro rodinu s dětmi. Navíc byla v loňském roce otevřena nová modrá sjezdovka pro rodiny s dětmi o délce 3050 m. Celkem Vás čeká 11,5 kilometrů sjezdových tratí a 27 km bežeckých tratí ve vysoké nadmořské výšce 1100 m.n.m, která zajišťuje ideální sněhové podmínky. I snowboardisty tu čeká park plný vychytaných překážek. Skiareál dále nabízí sportovní prodejnu, půjčovnu, servis, testcentrum lyží a snowboardů. Parkování zde je také zdarma.

V areálu je k dispozici dětský park pro nejmenší. Dětská lyžařská školka s figurkami, nudlemi, balony, dětským pásem, lanovým vlekem, slalomkami. V blízkosti cafe baru a restaurace. Rodiče pokud nebudou lyžovat, mohou sledovat výuku dětí ze slunné terasy, která se nachází v bezprostřední blízkosti restaurace a veškerého zázemí. Pestrý výběr sjezdovek nabízí i možnosti rozmanité výuky - lyžařské a snowboardové školy. Při objednání skupinové výuky dopředu využijte zvýhodněných cen a balíčků.

S dětmi se vydejte na procházku do skanzenu Koutecký les. Vede od dolního parkoviště, podél řeky až k vládci Jeseníků - Pradědu. Na cestě Vás čeká několik dřevěných soch, které zobrazují tradiční řemesla tohoto podhorského kraje. Uvidíte uhlíře u milířů, lesáky, dřevorubce, dělníky u lesní železnice i pastevce. Všude mezi nimi se hemží lesní skřítci, jezinky, dědečci hříbečci, strašliví čerti a roztodivná lesní strašidýlka. Posedět můžete na hříbkovém posezení, v chaloupce ježibaby nebo na čertově jazyce. 

Ubytujte se jen 400 m od ski areálu v obci Kouty nad Desnou. Nabízíme Vám prověřené chaty, nyní v akci na silvestrovský pobyt!

Chata pro 4 osoby za 7800,- Kč/týden.   Chata pro 6 osob za 8750,- Kč/týden.

 

Skiareál Razula v Beskydech

Skiareál se nachází v obci Velké Karlovice, v blízkosti jsou tu celkem čtyři sjezdovky - Razula, Horal, Galik, Lanterna. Sjezdovky Razula a Horal jsou uměle zasněžovány, pravidelně upravovány a osvětleny. Pro děti je ideální mírná 350 m dlouhá sjezdovka Horal. Celková délka tratí je 2 kilometry. Skipas Vám platí na všechny čtyři vleky. K dispozici je také snowpark s řadou skoků a překážek nejen pro snowboardisty. Opravna a půjčovna lyží - nová kvalitní opravna a půjčovna lyží. Profesionální stroje, široký výběr lyží a běžeckého vybavení. Lyžařská škola s kvalitními instruktory pro Vás, Vaše děti nebo výuku snowboardingu. Můžete si domluvit individuální hodiny nebo se přidat ke skupinové výuce, nově i výuka pro celou rodinu. Na běžkaře čeká 30 km tratí.

Děti určitě vezměte na snowtubing - sjíždíte na gumových člunech speciálně upraveným korytem, stačí se jen pevně držet. Nahoru Vás i ve člunu vyveze vlek. Rodiče si pak mohou počkat na večerní romantické jezdění po dvojicích. Délka tratě je 250 m. Cena 5-ti jízd je 150,- Kč. Nově tu přibyla také sáňkařská dráha.

Po lyžování se zrelaxujte ve slaném bazénu či termálních výřivkách, pokud předložíte celodenní nebo půldenní skipas, máte vstup na jednu hodinu zdarma. Platí pouze od pondělí do čtvrtka (10-22h), v pátek na 10-14h.

Nabízíme Vám rovnou tři chaty v těsné blízkosti sjezdovek, termíny se postupně obsazují, tak neváhejte.

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje