• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Ingress - aktivní hra na cesty

úvodní foto
Publikováno 5. 6. 2016

Také si říkáte, že je čím dál tím těžší vytáhnout děti ze zatemnělých kobek od počítačů a vyrazit s nimi na výlet? Stopovačky a jiné další klasické hry už dneska nejsou dostatečně moderní a teenageři nad tím povětšinou ohrnují nos. Proto Vám přinášíme tip na aktivní hru, která Vás i Vaše děti zvedne z gauče. Sice se jedná o takový menší kompromis, protože ke hře je třeba inteligentní telefon, ale pohyb, mysl a poznávání nových míst jsou v této hře také důležité!

Pojdmě společně nahlédnout do světa Ingress.

Věčná bdělost je cena za přežití. Před pár lety se svět změnil, byla odhalena skrytá válka a zjistili jsme, že osud našeho druhu je v sázce. Jste součástí tohoto boje ať už věříte či nikoli! Byl odhalen tajný vládní experimnet Niantic Project. Podle uniklého dokumentu vědci z Niantic detekovali existenci exotické hmoty (XM), trandimezionální látku, teoreticky předpovězenou, ale dosud neobjevenou, vstupující do našeho světa stovkami tisíc portáů napříč celým světem. XM obsahuje seřazené datové vzory vytvořené cizí inteligencí známou jako Tvarovači (Shapers), kteří mají sílu změnit způsob našeho myšlení. Ingress je nyní dostupý pro širokou věřejnost, maskován jako hra, byl dán všem a umožnil zapojit netušící jednotlivce po celém světe, jako ageny boje o kotrolu nad rozšířením XM. Ale nastal neočekávaný vývoj, virus. Nejspíše ze strany Tvarovačů došlo k narušení scanneru a umožnění šířit XM včetně datových vorů napříč celým světem. Objeviliy se dvě strany: Resistance - bojovníci proti rozšiřování duševního viru a udržující naši lidskost a Engligtemen - kteří ho chtějí využít k uvedení nové renesance. 

Přidejte se na jednu či druhou stranu, nainstalujte si aplikaci Ingress do Vašeho mobilu (hra je dostupná pro zařízení s OS Android a iOS) a staňte se tak tajným agentem Ingress. Zapněte si GPS, získávejte pro svou stranu portály a zabírejte území vytvořením polí, která prostřednictvím exotické hmoty ovlivňují lidskou mysl. Portály jsou virtuální, odhalí se až na Vašem mobilu. Portály se váží k reálnému místu, stavbě, památce, přírodnímu úkazu a dalším zajímavostem. Pro ovládnutí oblastí je nutná fyzická přítomnost na místě. 

Základní návod:

Kolem každého portálu se generuje energie (bílé body, XM), kterou hráči sbírají a využívají k dalším činnostem – hackování portálů, osazování portálů rezonátory (kondenzátory energie), dobíjení rezonátorů apod. XM energie se také vyskytuje na místech s vysokou koncentrací lidí.

Obsazení portálu je možné až po jeho neutralizaci (tzn. když energie portálu je rovna 0), čehož se docílí útočením na portál nebo jeho postupným vybitím (z plného stavu do nuly to trvá týden). K útočení slouží tzv. XMP Burstery nebo Ultra strikes, které hráč sbírá hackováním portálů.

Jednotlivé portály se mohou nalinkovat (propojit) pokud splňují následující 3 kritéria: mají dostatek energie, osazené všehcny rezonátory a patří vaší straně.

Hlavním cílem hry je vytváření tzv. "kontrolovaných polí" které se tvoří prolinkováním (spojením) 3 portálů. Vznikají tedy pole ve tvaru trojúhelníků. Tyto pole se za určitých podmínek mohou překrývat. Aby mohl být vytvořen link, hráč musí vlastnit klíč od cílového portálu (ten je jednorázový a získává se jako ostatní předměty ve hře hackováním portálu) a portál z kterého se linkuje musí být v akčním rádiusu hráče.

Jednotlivým stranám se sčítají body, tzv. mind units (jednotky mysli, zkráceně MUs), za vytvořená pole prolinkováním 3 portálů do trojúhelníku. MUs se nezískávají podle velikosti pole v m2, ale podle počtu lidí v poli "uzavřených". Pokud tedy vytvoříte pole např. o velikosti 100m2 nad zabydleným územím, získate o mnoho větší počet MUs, než za pole stejné velikosti nad územím neobydleným.

Nyní už Vám nic nebrání vyrazit ven, navstštívit zajímavá místa, hrát si na tajného agenta a užít si zábavu!

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje