• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Dolní Bušínov II

úvodní foto
Publikováno 15. 5. 2016

V podhůří Jeseníků v klidné rekr. oblasti se dvěma vodními nádržemi. Najdete chatu obklopenou lesem, kterou jsme zařadili nově do nabídky. V blízkosti sportovně rekreačního areálu, kde najdete veškeré vyžití - lanové centrum, lezecká věž, skákací boty, lukostřelba, bungee trampolína, beach volejbal, stoly na stolní tenis, multifunkční hřiště s umělým povrchem (badminton, malá kopaná, tenis, volejbal). Pro nejmenší dřevěný hrad s lanovými mosty, dva kolotoče, závěsná houpačka, pružinová houpadla, pískoviště, kreslící tabule.

Přímo Dolním Bušínovem vede cyklotrasa. Vyzkoušejte například tento okruh, který zvládnete i s dětmi, délka je 22 km,  Dolní Bušínov – Lupěné – Nemile – Zábřeh – Skalička – Jestřebí – Pobučí – Krchleby. Na trase Vás čeká pietní místo Šubrtova kaplička, kterou nechal postavit sedlák Jan Šubrt, majitel přilehlého pole. Podle pověsti měl sen, v kterém se množství lidí ubírajících se kolem jeho pole dožadovalo umístění svatého obrázku. Neznámý malíř se o tom doslechl, vymaloval obraz na dřevo. Ten pak zavěsili na strom. Po čase barvy vybledly, ale následně se zázračně zase objevily a k obrázku začali chodit poutníci, došlo prý k několika zázračným uzdravením. Kapličku tedy nechal sedlák postavit r. 1770, obraz byl později přenesen do zábřežského kostela. Mohutná pieta od Antonína Berky začala vznikat po 2. světové válce, autor však zahynul, k dokončení došlo až v r. 1994.

Dále Vás na trase čeká barokní zámek Skalička s krásným parkem. O panském sídle na Skaličce hovoří až dokumenty z roku 1639. V roce 1772 padla horní část obce za oběť ničivému požáru a plameny se tehdy nevyhnuly ani zámku. Zanedlouho získal ves a s ní i vyhořelé sídlo Michal Václav hrabě Chorynský, jehož potomci byli také posledními šlechtickými vlastníky Skaličky. Chorynský koncem 18. století nechal budovu zámku obnovit v pozdně barokním slohu.

Rybáři si také přijdou na své, v okolí 5-15 km je hned několik míst k rybolovu - Nemilka, bagr Lupěné, bagr Mohelnice, Brasův Rybník a Zábřeh.

Peší turistiku lesem si můžete zpříjemnit houbařením, zdejší lesy jsou ideálním místem.

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje