• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Co si s sebou zabalit, když si pronajmete chatu na týden

úvodní foto
Publikováno 7. 10. 2021

Blíží se vám dovolená a lámete si hlavu nad tím, co všechno si s sebou zabalit? S námi to zvládnete snadno a rychle. Zapomeňte na tunu nepotřebných věcí. Máme pro vás tipy jen na ty nejdůležitější věci, bez kterých se neobejdete.

Potraviny

Jídlo je vždy na prvním místě. Myslete na to, že na chatě pravděpodobně nebude příliš velká lednice. A co se týče větších nákupů, tak i to je často na odlehlém venkově trochu problém. Proto je dobré být připravený a přivést si něco s sebou.

Kromě konzerv tuňáka a fazolí se hodí i nějaké zavařeniny a trvanlivé potraviny jako rýže a těstoviny. Něco, co je rychle hotové a není s tím moc práce. Na dovolené určitě nechcete trávit u plotny více času, než je nezbytně nutné. Doporučujeme přibalit nějaké ovoce a zeleninu. Samozřejmostí jsou sladké a slané dobroty, obzvlášť pokud jedete s dětmi. Chystáte se na grilování? Vezměte si s sebou nějaké špekáčky a párky, ideálně s vysokým obsahem masa.

Zábava

Na dovolenou si jedete odpočinout a pobavit se. Kromě knihy nebo čtečky si s sebou zabalte i společenské hry jako jsou karty, šachy, člověče, nezlob se atd. Zkrátka to, co vaši rodinu baví. Uvidíte, že takové hry se hodí nejen na večer, ale i během špatného počasí, kdy vás déšť zažene dovnitř.

Pokud máte menší děti a rádi byste si od nich na chvíli odpočinuli, vezměte pro ně něco, co je zabaví a kde si dovedou hrát i bez vás. Například nafukovací atrakce. Kromě nafukovacích prolézaček se pro letní měsíce vyplatí pořídit také nafukovací matrace a zvířata. Na těch se dá perfektně relaxovat na vodě a chytat bronz.

Hygienické potřeby a drogerie

Zabalte si všechny hygienické potřeby, bez kterých se neobejdete.

Dále přibalte šampón, kondicionér, sprchový gel a mýdlo. Pokud vyrážíte v letních měsících, vezměte si s sebou opalovací krém, gel na štípance a repelent. Praktická je i troška pracího prášku, abyste si mohli přeprat, ať už v pračce nebo v ruce.

Lékárnička

Jídlo včetně nafukovacího donutu

Lékárnička

Vždy se vyplatí mít po ruce léky na bolest a zažívání. Na samotě u lesa se těžko shání lékárna, a tak pokud se dostaví obtíže, je dobré být připravený. Prášky, které užíváte pravidelně, jsou samozřejmostí. Nezapomeňte na náplasti, obinadla a dezinfekci.

Oblečení

S oblečením je největší kříž. Vždy se snažíme zabalit tak, abychom toho neměli zbytečně mnoho. Jenže co kdyby náhodou? Počítejte tedy s tím, že se může jak oteplit, tak ochladit. Důležitá je nepromokavá bunda nebo pláštěnka, aby vám náhlý déšť nezkazil výlet a nezahnal vás rychle zpátky domů.

Na pronajaté chatě je super, že máte vždy možnost špinavé věci přeprat, a proto s sebou nemusíte brát tolik kusů oblečení. Stačí jeden kus od každého, přičemž triček si raději vezměte víc. A pokud se jedete koupat, nezapomeňte na plavky, osušky a deku. Co se obuvi týče, vezměte si nějakou jak do terénu, tak na doma – od podlahy bývá na chatách zima.

Oblečení

Elektronika

Elektronika

Ač na chatu jezdíme relaxovat, v dnešní době se bez elektroniky neobejdeme. Kromě nabíječky na mobil a power banky na výlety přibalte foťák a baterku. Pokud váháte nad laptopem a vyloženě ho nepotřebujete, klidně ho nechte doma. S malými dětmi se ale vyplatí vzít alespoň tablet, abyste jim při špatném počasí nebo během dlouhé cesty dopravním prostředkem mohli pustit pohádky.

Dovolená v Čechách má své kouzlo. Její největší výhodou je, že nemusíte jezdit nikam daleko a snadno si zabalíte opravdu vše, co chcete. Na delší vzdálenosti už to bývá problém, především, když letíte. Pokud si dny volna chcete užít naplno, nezapomeňte nic z našeho seznamu.

 

Přejeme vám krásnou a pohodovou dovolenou s vašimi nejbližšími!

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje