• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

2 chaty + 1 hřiště = skvělá aktivní dovolená v Krušných horách

úvodní foto
Publikováno 19. 3. 2017

O všechny chaty a chalupy v naší nabídce se pečlivě staráme. Aktualizujeme informace, fotíme a ptáme se majitelů na nejrůznější otázky. Zkrátka děláme vše proto, abyste si Vaši dovolenou užili HEZKY ČESKY. Tentokrát jsme navštívili chaty rovnou dvě, ve vesnici Rotava v Krušných horách nás přivítal pan Kroc. Sedli jsme si na terasu, popíjeli kafíčko, na klín nám vyskočil zdejší mazlivý kocour Mikeš a spokojeně předl. Slyšeli jsme zurčení nedalekého potůčku a dýchali čerstvý horský vzduch, cítili jsme se jako na dovolené.. 

Jak to všechno začalo, kdy jste začal pronajímat chaty?

Koupil jsem to v 89 a bydleli jsme tu. Nejdříve stála jen támhleta chata (Rotava I), tu pronajímáme už asi 20 let. Chtěli jsme tu mít hřiště na nohejbal, krom odpočinku nabídnout ještě sportovní vyžití. A pak asi před 6 lety jsem postavil ještě tuhle druhou chatu (Rotava II), ta měla původně sloužit jako šatna se sprchou k hřišti. No a pak jsem to zvětšil a dneska je to takhle jak to vidíte. Teď už bydlím kousek za Prahou a tady obě dvě chaty pronajímám, je to lepší, když mají hosté klid a majitel tu není.

A jaké máte zkušenosti, využívají hosté hřiště?

Odehrávají se tu dobré "matche" (zápasy), když se sejdou dobré party na obou dvou chatách, to víte rivalita, ale v dobrém, chtějí vyhrát. Lidé vymýšlí různé exhibice, například hrají v kombiné volejbal. Nebo pořádají turnaje v tenisu a to jak klasickém tak i pingpongový stůl je tu k dispozici. Češi, ti jsou v tomhle aktivnější, to Němci, co sem také jezdí, ti jsou spíš na to se opít, pořádně nabaštit, grilovat na zahradě, to je baví. 

Právě jste se vrátil z procházky, jaké je tady okolí? 

Je tu nádherná příroda, jak slyšíte potůčky, je to soutok Rotavy a Bystřiny, pstruhových potoků s čistou vodou. Minulý rok jsem byl v Austrálii, byla to bomba, ale když už jsem tam byl měsíc, tak jsem chtěl domů, bylo tam moc vedro, těšil jsem se sem, protože tady je klid a je tu krásně.

Hned za chatou začíná les, kousek asi 2 kilometry jsou "Varhany", to určitě znáte z učebnice, to byla dřív sopka. Je tam čedičová vyvřelina z šestibokých hranolů, vysokých asi 15 metrů a širokých asi 40 metrů, takový skalní útes. Je to krásná přírodní památka, i svatby se tam dělají.

Asi 2 km v Šindelové je dřevouhelná vysoká pec, nyní ji opravují. Je to technická kulturní památka, byla zde těžební oblast rudy. 

Koupání je tady taky, zhruba 8 km v přehradě Tatrovice, kam se chodíme koupat, ale je spíš pro otužilejší, je to vysoko a voda tak není úplně teplá. Anebo v Šindelové je rybník na koupání. 

Historické město Kraslice je nedaleko asi 9 km a také stojí za navštívení. Autem se dá dojet do Německa, výletů je dost klidně i na 14 dní.

V zimě je nejblíž lyžování v Bublavě, rekreační lyžařská oblast, i s umělým zasněžováním, nově tam udělali lanovku, takže se lyžuje z obou stran kopce.

A co les, rostou tu houby? 

Je tu houbařský ráj. A loni tolik borůvek, to jsem ještě nezažil za celej život a to už nějakou dobu žiju. Borůvky mám rád, knedlíky, koláče, ale nerad je sbírám, jsem spíš na ty houby.

Jaké máte reakce od hostů, jsou tu spokojení?

Kolikrát za mnou hosté přišli a říkali, jak se tady krásně vyspali. Pamatuji si, jak za mnou přišel starší chlapík a povídá. "Mně se ještě nepovedlo, aby sem si lehl večer v 10 do postele a ráno se probudil až v 8, to se mi po 15 letech podařilo až tady u Vás." 

Komu byste doporučil dovolenou právě u Vás?

Je to ideální pro rodiny s děckama a také sportovní kolektivy, ty se tu vyřádí. Hraje se tu také badminton, ten tenis, volejbal a nohejbal. Větší parta si může pronajmout obě chaty a ještě tady ta malá chatička u hřiště, ta je pro dva lidi, třeba pro mladé, kteří chtějí mít soukromí, aby mohli večer řádit, tak tam je nikdo neruší. 

 

Rotava I 

Ubytování až po 13 osob, venkovní posezení s grilem, ohništěm, houpačkou pro děti a stolním tenisem, u vedlejší chaty antukové hřiště k užívání.

Rotava II 

Ubytování pro 6 osob v chatě + 2 v chatičce, k dispozici antukové hřiště, terasa s posezením a výhledem na Krušnohorské vrchy.

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje