• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

V Karlovarském kraji nejen do lázní

úvodní foto
Publikováno 8. 5. 2016

Na západě Čech jsme navštívili hned několik zajímavých míst a přinášíme Vám typy na výlety..

Můžeme Vám vřele doporučit výlet do malebného městečka Bečov nad Teplou s dominantou hned 3 památek najednou - gotický hrad, renesanční palác a barokní zámek.

Hrad Bečov nad Teplou byl založen na počátku čtrnáctého století rodem pánů z Oseka, jimž náležel spolu s panstvím téměř dvě století. K největšímu rozvoji hradu došlo koncem patnáctého století a v první polovině šestnáctého století, kdy hrad patřil rodu Pluhů z Rabštejna. Pod hradem stojí zámek z osmnáctého století, který má původní renesanční jádro. Za držení bečovského panství belgickým rodem Beaufort - Spontin navrhli významní architekti Josef Zítek a Josef Mocker rozsáhlou přestavbu areálu v romantickém stylu. Z důvodu nedostatku financí byly jejich návrhy realizovány pouze v omezené míře. Díky tomu, že se po celou dobu existence hradozámeckého areálu prakticky nebouralo, dochoval se do dnešní doby jedinečný soubor historických budov.

Na výběr máte hned z několika okruhů:

Základní okruh Relikviář. Sv. Maura, délka 45 minut, dospělí 130 Kč, děti, studenti a senioři 90 Kč, děti do 6 let zdarma. Tento prohlídkový okruh vám představí ojedinělou románskou zlatnickou památku nevyčíslitelné hodnoty – relikviář svatého Maura. Doprovodná expozice vás provede dějinami tohoto skvostu s vyvrcholením v závěru trasy, kde nerušeně vychutnáte krásu románského zlatnictví. Také v hravé variantě pro děti  -  Relikviář pro každého.

Zámecké interiéry, délka 45 minut, dospělí 80 Kč, děti, studenti a Senioři 55 Kč, děti do 6 let zdrma. Tradiční zámecká prohlídka zařízených pokojů vás provede dějinami tohoto místa, stavebním vývojem jednotlivých historických objektů i osudy jejich majitelů.

Po prohlídce zámku se můžete občerstvit v blízké cukrárně, kde mají výborné domácí zákusky, ochutnali jsme a opravdu jsme si pochutnali. Usadit se můžete na předzahrádce nebo v zámeckých zahradách, kam je vstup zdarma.

Kousek za cukrárnou na hlavní třídě se nachází muzeum, kde si každý přijde na své. Pro děti je zde expozice hraček, vstupné 20 Kč. Tatínkové mohou navštívit muzeum motocyklů, jednotné vstupné 40 Kč, děti do 12 let 20 Kč a maminky nakoupí suvenýry a prohlédnou si malé ale velice zajímavé muzeum žehliček, ochotná majitelka Vám podá vyčerpávající výklad. Potěžkat si můžete staré modely žehliček, jednu vážící 6 kg jsme málem neuzvedli, natožpak s ní žehlit. Dámám, které s ní žehlili vzdáváme hold.

Letište Karlovy Vary

Z kopcovité krajiny nad lázeňským městem Karlovy Vary odlétají z malého mezinárodního letiště cestující do Egypta, Řecka, Turecka i Ruska. Od května 2009 jsou již odbavováni v nové budově připomínající aerodynamický trup letadla. Autorem této futuristicky tvarované haly je architekt Petr Parolek, absolvent brněnské Fakulty architektury.

Andělská horapůvodně nazývaná německy Engelsbur, je zřícenina hradu na kopci Andělská hora, asi 8,5 km jihovýchodně od Karlových Varů. Hradní zřícenina na vrcholu čedičové homole je dominantou celého okolí. Jádro stavby tvořil vnitřní nebo též horní hrad na nejvyšším místě skalnatého hřebenu. Andělská Hora měla spolu s hradem Bečov chránit rýzmburské panství. Koncem 15. století bylo v podhradí založené městečko Andělská Hora. 

Vystoupejte na zříceninu, pokochejte se krásným výhledem, ale hlídejte si děti, zřícenina je částečně opravována, ne všude je zábradlí. Vstupné se zde neplatí. Dole pod městečkem můžete navštívit Kostel Nejsvětější Trojice. Římskokatolický poutní kostel je unikátní kostel postavený v letech 1696–1702 podle plánů Giovanniho Battisty Alliprandiho. Kostel s přilehlým hřbitovem a dvěma kaplemi je chráněn jako kulturní památka České republiky. 

Nedaleko Karlových Varů narazíte na romantické skalní město Svatošské skály, které inspirovalo k tvorbě nejednoho umělce. Místo je přístupné jak pro pěší turisty, tak i pro cyklisty či vodáky. Projděte se po břehu řeky Ohře, mezi žulovými skalními bloky, vysokými až 50 metrů a nasajte atmosféru tohoto kouzelného místa, opředeného tajemnými pověstmi.

V Karlovarském kraji se skrývá mnoho zajímavých míst k návštěvě, krom západočeských lázní v Karlových Varech, Mariánských lázní a další. Naplánujte si zde dovolenou na chatě nebo chalupě, stačí kliknout sem.

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje