• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Rybářské kaprobraní na hradě Bítov a další aktivity u Vranova, ve Znojmě a Podyjí

úvodní foto
Publikováno 5. 10. 2016

Udělejte si dovolenou a nasávejte krásný podzimní čas, třeba i jen na víkend. Užijte si kaprobraní, navštivte Znojmo a jeho katakomby a vydejte se do nádherné české krajiny Národního parku Podyjí. Po náročném programu si pak odpočiňte a zrelaxujte v sauně či vyhřívaném koupacím sudu s výhledem do lesa. Kde? 

Ve srubu Jazovice

Ubytování v luxusním rybářském srubu až pro 7 osob, v Jazovické zátoce, která patří mezi nejvyhledávanější rybářský revír na Vranovské přehradě - kromě obrovských sumců (byl zde uloven i náš největší sumec – 94 kg), kterými je tato část přehrady proslulá, se na Farářce vyskytují i velcí kapří (okolo 10 - 15 kg), dovolená zde je však ideální nejen pro rybáře. U srubu je k dispozici venkovní posezení s grilem, kde je možnost si připravit čerstvě ulovené ryby.

Vrcholí nám období vinobraní, ale co takové kaprobraní? Koná se tento víkend 8 a 9.10. na hradě Bítov. Krom lovení kaprů, které si můžete sami vyzkoušet, Vás čeká historický šerm, dobové hry a soutěže pro děti. Prohlédnout si můžete zbraně severoamerických osadníků a to přímo v akci, při lovu divočáka nebo házení oštěpu. Vstupné je dobrovolné. O víkendu také probíhají komentované prohlídky hradu a to až do konce října. Výběr máte ze tří okruhů - I. palác, II. zbrojnice a II. hladomorna, mučírna a vězení, kde si vše můžete vyzkoušet a osahat. Vstupné pro dospělého za 130,- kč, děti 70,- Kč.

Doporučujeme udělat si výlet do nedalekého Znojma. Královské město letos slaví 790 let od založení Přemyslem Otakarem I. Navštívit můžete Minoritský klášter, Rotundu Sv. Kateřiny, Znojemský hrad a určitě nevynechejte středověké podzemí. Spletitá soustava podzemních chodeb budovaná od 13. do konce 17. století původně sloužila k uskladňování zeměďelských produktů, vína a piva. Později chodby převzaly roli důležitého článku pevnostního systému města. Podzemí je tajuplné a někdo by se mohl i bát, ale je to velký adrenalin. Sami si vyberte na co si troufáte, tras je několik od klasické až po adrenalinové s různou obtížností. Než se vydáte na trasu - vyzkoušíte si, zda prolezete zkušebním rámem, a tak se nemusíte strachovat, že by Vám na trase bylo moc úzko. Více informací zde.

Vydejte se z města do přírody, nejmenšího národního parku České republiky o rozloze 63 km čtverečních, který se rozkládá podél řeky Dyje mezi Vranovem nad Dyjí a Znojmem s hluboce zaříznutými meandry, skalními stěnami a kamennými moři a reprezentuje jedno z posledních zachovalých říčních údolí ve střední Evropě. Výhledy jsou zde opravdu dechberoucí.

 

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje