Na těsto si připravte:
- 450 g hladké mouky
- 175 g moučkového cukru
- 65 g tuku (nejlepší je máslo, postačí i Hera)
- 2 vejce
- 4 lžíce medu
- 1 kypřící prášek do perníku 1/2 sáčku koření do perníku
- 3 lžíce kakaa (každý může podle svého)
Těsto zpracujeme a necháme v lednici odpočinout nejlépe do druhého dne. Těsto vyválíme spíše tlustější tak 0,75 cm. Vykrájíme tvary a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C zhruba 10 minut. Ihned po vyndání potíráme celým rozšlehaným vejcem, aby byl perníček krásně lesklý.
Můžete dozdobit klasickou bílou polevou:
- půlka bílku
- zhruba 100 g prosátého moučkové cukru
- šťáva z osminy citronu
Polevu šleháme ručně, dokud není hladká a lesklá a táhne se. Naplníme do sáčku, ustřihneme malou špičku a můžeme zdobit.
Věříme, že Vám perníčky budou chutnat, aspoň stejně tak jako nám. A že Vás společné pečení naladí na vánoční atmosféru.