• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Ideální trasy nejen na in-line bruslení vedoucí krásnými místy

úvodní foto
Publikováno 18. 2. 2017

Už to také cítíte ve vzduchu? Většina z nás netrpělivě očekává jaro, první jarní paprsky sluníčka a voňavý vzduch je tady. Také už se vidíte na dovolené? V dnešním článku jsme si pro Vás připravili trasy na in-line bruslení vedoucí krásnými místy. Nemusíte čekat na na úplné teplo, ba naopak! U bruslení se pěkně zahřejte, takže jakmile opadne sníh vydejte se na bruslení, zažijte ten vítr ve vlasech a nasávejte svěží atmosféru.

Cyklostezka Bečva 

vede nádhernou přírodou Beskyd, přímo na trase nebo v těsné blízkosti můžete navštívit krásná místa, přírodní i další kulturní zajímavosti. Celková trasa je dlouhá 152 km, vede historickými městy s množstvím zajímavých památek, jako je Vsetín, Valašské Meziříčí, Hranice, Lipník nad Bečvou nebo Přerov. 

Trasy sjízdné na in-line bruslích:

  • Troubky – Henčlov – Přerov (část po zámkové dlažbě, 8 km)
  • Přerov – Lipník nad Bečvou – Týn nad Bečvou – Hranice (nutné 2 přejezdy po silnici, 26 km)
  • Kačena – štěrkáč u Hustopečí (3,5 km)
  • nový úsek cyklostezky u Hustopečí (2,5 km)
  • Valašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm (15 km)
  • Rožnov pod Radhoštěm – Dolní Bečva (6 km)
  • Vsetín-Trávníky – odbočka na Ratiboř (5 km)
  • Vsetín – Velké Karlovice (30 km)

Chata Velké Karlovice

Ubytování na dosah cyklostezky, která vede obcí Velké Karlovice najdete v chatě k pronajmutí. Na neoploceném pozemku s výhledem na kopce Beskyd slouží k odpočinku zahradní posezení s venkovní sprchou, grilem a ohništěm. V potoce Dolní Paseky, který teče jen 500 m od chaty se lze také koupat, rovněž tak na přehradě Horní Bečva. V okolí jsou výborné podmínky pro turistiku, cykloturistiku a houbaření a sběr lesních plodů. Možnost projížďky na koních (5 km).  Tipy na výlety: hrad Hradisko, hrad Trúba ve Štramberku, hrad Hukvaldy, zámek ve Valašském Meziříčí, zámek a muzeum Nový Jičín, skanzen lidové architektury v Rožnově pod Radhoštěm nebo muzeum Tatra v Kopřivnici. 

V blízkosti cyklostezky Bečva máme na našem portále i další chaty, vyberte si některou z nich na odkazu zde.

 

Z Bzence-Přívozu do Ratíškovic

V chráněné oblasti Váté písky začíná krásná, široká a málo frekventovaná trasa vedoucí převážně  lesem. Na začátku Vás čeká 7 kilometrů krajinou Vátých písků. Tento přírodní úkaz na Hodonínsku tvoří několikakilometrový pás písečných dun a přesypů. Často se mu přezdívá Moravská Sahara, koncem 19. století zde byly vysázeny borové lesy místo původních dubových a tím spoutaly zdejší pohyblivé písečné přesypy, které ohrožovali i okolní pole. Cesta vede podél staré Baťovy železniční trati.

V okolí můžete navštívit například „Barokní perlu jižní Moravy“ – Státní zámek Milotice. Muzeum ve vagónu v Ratíškovících Vás poučí o historii těžby uhlí a jeho přepravě po Baťově vlečce, kde se také můžete projet na šlapací drezíně. Nedaleko je také vinařské městečko Bzenec s novogotickým zámkem, židovským hřbitovem a Kaplí sv. Floriána

Ubytujte se přímo v Ratíškovicích v samostatné chalupě s vlastním vyhřívaným bazénem. V jedné z nejprodávanějšách chalup v loňské sezóně. U chalupy zahradní posezení, venkovní krb a houpačka pro děti.

 

Na Lipně najdete cyklotrasy vhodné pro in-line bruslení rovnou dvě a obě jsou jedny z nejkrásnějších a nejromantičtějších tras z celého Česka.

Z Lipna nad Vltavou do Frymburku po dokonalém 12km dlouhém povrchu kopírujícím levý břeh Lipna s nádhernými výhledy na jezero.Díky častému zvlnění, mírným zatáčkám a drobným stoupáním působí stezka velmi rozmanitě a rozhodně vás nebude nudit. Při průjezdu městečkem Frymburk se pak přímo nabízí občerstvení na jedné z místních restauračních zahrádek na náměstí. Navíc je úsek z Frymburku do Lipna nad Vltavou v noci osvětlen.

Druhá je šesnáctikilometrová cyklostezka ze Stožce do Nové pece vecoucí krásnou krajinou národního parku Šumava. Kopíruje řeku Vltavu a je vhodná i pro začátečníky. 

Na Lipně najdete mnoho dalších aktivit, krom koupání či rybaření, můžete nahlédnout i do útrob Lipenské přehrady při prohlídce vodní elektrárny. Krásný výhled Vás čeká ze stezky v korunách stromů. 

Ubytování na Lipně v prověřených chatách za ceny přímo od majitele najdete zde.

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje