• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Chata Prostřední Bečva

úvodní foto
Publikováno 13. 7. 2016

V turisticky atraktivní části Moravskoslezských Beskyd v obci Prostřední Bečva, pouze 9 km od Rožnova pod Radhoštěm, najdete dřevěnou 4-lůžkovou chatu, kterou jsme nově zařadili do naší nabídky. Na dovolené zde se můžete hýčkat v sauně, vířivce a bazénu. Zahrát si kulečník, šipky nebo stolní tenis a využívat Wi-fi připojení zdarma. Na travnatém oploceném pozemku leží spolu s apartmány 2016029 a 2016028, kde je na zahradě k dispozici altán s krbem, houpačky, pískoviště, trampolína, bazén a společenská místnost.

Obcí protéká řeka Bečva, jejímž údolím vede nově vybudovaná cyklostezka, spojující obci Horní Bečva s městem Rožnov pod Radhoštěm. Krom na kole se můžete projet také na koních a v zimním období doporučujeme 10 km vzdálený skiareál Pustevny. Milovníci běžkování mohou využít strojově udržované běžecké trasy.

Pustevny

V polovině 18. století byla poblíž první dřevěné radhošťské kaple zřízena poustevna pro jednoho poustevníka a odtud pochází dnešní název místa. Posledním poustevníkem byl údajně Felix, který ve svém útočišti zemřel snad roku 1784.

Atraktivnost Pusteven přilákala členy frenštátského spolku Pohorská jednota Radhošť, kteří si dali za cíl zpřístupňovat odlehlá místa beskydských hor, značit turistické trasy a zřizovat síť horských hotelů a ubytoven. Nejprve zde postavili první dvě útulny. Později s nárůstem zájmu turistů se rozhodli zvýšit ubytovací a pohostinské kapacity. Proto nechali vybudovat další dvě útulny, které navrhoval slovenský architekt Dušan Jurkovič ve slohu lidové secese.

Bohužel Libušín v březnu 2014 vyhořel. Na jeho obnovu se pořádá Veřejná sbírka, kterou organizuje Valašské muzeum v přírodě. Na původní výzdobě Libušína se podílel český malíř Mikoláš Aleš. Podle jeho kreseb zbojníků Ondráše a Juráše, portáše Stavinohy a boha Radegasta, vymaloval interiéry malíř Karel Štapfer.

Lysá hora

Dalším vyhledávaným turistickým cílem je Lysá hora - královna Moravskoslezských Beskyd s nadmořskou výškou 1300 m n. m je nejvyšším bodem Moravskoslezkých Beskyd. Samotnému vrcholu se přezdívá Gigula. Tento název obnovil Petr Bezruč, který sem každý rok zavítal a je po něm také pojmenován i nejstarší turistický výšlap v Evropě, tzv. Bezručův výplaz. Letos se bude 10.9.2016 konat již 68. ročník.

Z Lysé hory se naskýtá neopakovatelný rozhled na hřebeny a údolí Beskyd, Jeseníky, až po Západní a Vysoké Tatry. A užít si ho může opravdu každý! Na horu je možno dostat se autobusem, linka je v provozu od května do září, v pondělí, středu a pátek za 249,- Kč pro dospělou osobu za zpáteční jízdenku.

Lysá hora se nachází v Chráněné krajinné oblasti a skrývá mnohé přírodní památky - Mazák a Mazácký Grúnik, Malenovický kotel, Vodopády Satiny, Koryto řeky Ostravice, Ondrášovy díry (lašsky Ondrašovy ďury) a další menší na okrajích masívu. Důvodem ochrany jsou smrčiny s příměsí jedlobukových porostů a oblasti svahových sesuvů. V tzv. Ondrašovych ďurach se nachází pseudokrasové jeskyně a pukliny hojné i v dalších částech hory. V oblasti potoka Mazák a Řehucí vznikly menší skalní útvary a pro potok Satinu charakteristické vodopády. Koryto řeky Ostravice je chráněno kvůli geologické kvalitě.

Další inspiraci, kam v Beskydech vyrazit za zajímavými místy, načerpejte v dokumentu od české televize zde. V krásné beskydské přírodě je možné objevit nádherné výhledy, magická zákoutí, ale také velké šelmy. Pořadem provází Miroslav Vladyka a přesně jak říká: "V Beskydech je krásně za každého počasí a v každé roční době." Užijte si zde dovolenou HEZKY ČESKY.

Volné termíny a další informace o chatě Prostřední Bečva VI najdete zde.

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje